19 Şubat 2017 Pazar



İstanbul’da Yeni İstihdam : Mahalle Bekçileri Geri Dönüyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 700 adet çarşı ve mahalle bekçisi için alım süreci başladı.

İşsizliğin yükselişe geçtiği bu dönemde hükumet tarafından yeni istihdam alanları açılmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de artık tarihe karışmış bir uygulamanın geri dönmesi olarak gerçekleşecek. Çarşı ve mahalle bekçileri adı altında 700 kişiye istihdam kapısı açılıyor.

Kısa adı ÇMB olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım süreci başladı. İstanbul’un 39 ilçesinde görev yapmak üzere 700 adet Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı gerçekleştirilecek. ÇMB adayları yazılı ve sözlü sınava alınacaklar. Bu sınavlarda başarı gösteren adaylardan sağlık koşulları elverişli olanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayacaklar.

ÇMB Başvuru Şartları

Çarşı ve Mahalle bekçiliğine başvuru yapacak olan adayların lise ve dengi olan okullardan mezun olmuş olmaları, son bir sene içerisinde İstanbul’da ikamet etmeleri, askerlik görevlerini tamamlamış olmaları ve 30 yaşından gün almamış olmaları istenmektedir. Adaylar 24 Şubat tarihine kadar İstanbul’daki ilçe emniyet müdürlüklerine hafta sonları da dahil olmak üzere her gün mesai saatleri içerisinde başvuru yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder